AANBOD 2018-2019

TCHAIKOVSKY’S MUZIKALE GEHEIM           (FINAL PIECES)

18 Pieces Opus 72 TCHAIKOVSKY   CD-programma
Opus 72 is het laatste pianowerk dat Tchaikovsky kort voor zijn dood schreef. Dit werk is na 125 jaar nog steeds Tchaikovsky’s best bewaarde muzikale geheim: zelfs de meeste pianisten kennen deze stukken van Tchaikovsky niet, terwijl deze ‘piano-notenkraker’ misschien wel zijn beste pianowerk is..     Verheijden is de eerste Nederlander die deze muziek op cd zette waarover de pers unaniem lovend schreef. Ook gaf hij – 125 jaar na het componeren-  de Nederlandse première van de gehele cyclus.
combinatie mogelijk met SCHUBERTS laatste Sonate D960  meer info

IMPROMPTU!

Schubert complete Impromptu’s D 899 en D 935  i.c.m.
Impromptu’s van Dvorak, Sibelius, Liszt, Chopin, Tchaikovsky en Vorisek
Impromptu betekent zoiets als ‘ongepland kunstwerk’. De term is onlosmakelijk verbonden met Schubert, dankzij zijn prachtige series impromptu’s D899 en D935. Deze werken vormen dan ook het hoofdbestanddeel van dit programma.                 Maar tussen deze 8 stukken in klinken 6 veel minder bekende impromptu’s van Dvorak, Sibelius, Liszt, Chopin, Tchaikovsky en Vorisek (de uitvinder van de impromptu). Het resultaat is een uitgebalanceerd programma met soepele overgangen, alsof een goede DJ aan het werk is: wat je al niet kunt bereiken met wat ongeplande kunst….

KLANKBEELD

schilderijen om te horen, muziek om te zien
programma met schilder Michiel Kranendonk meer info

WINTERREISE met KONINGSBERGER

Maarten Koningsberger – bariton        Bas Verheijden – piano
Schuberts meesterwerk uitgevoerd door twee muzikale zielsverwanten:
een barre reis met hartverwarmende muziek. meer info

VERS 2 met KONINGSBERGER

Maarten Koningsberger – bariton         Bas Verheijden – piano
Twaalf keer twee liederen van verschillende componisten met dezelfde tekst. Hoe klinkt Ich grolle nicht bijvoorbeeld bij Ives en Schumann, of An Silvia bij Schubert en Finzi? Een verrassend programma vol prachtige liederen.