Opvolger Koffieconcerten Driebergen

Opvolger Koffieconcerten Driebergen: MAESTRO’S VAN DICHTBIJ.

Het bestuur van de Stichting Koffieconcerten heeft besloten de serie na dit seizoen niet meer voort te zetten. Daarmee komt met het concert op zondag 8 april een eind aan meer dan 15 jaar van mooie concerten, georganiseerd door de stichting.

Pianist Bas Verheijden heeft  in overleg met het vertrekkende bestuur besloten komend seizoen een nieuwe kamermuziekserie te gaan organiseren: maestro’s van dichtbij.

‘Met een hart vol muziek, de mooie akoestiek van de Grote Kerk en mijn concertvleugel die daar staat, vind ik het zonde om de muzikale traditie in Driebergen te laten uitdoven!’, aldus Verheijden.

Maestro’s van dichtbij

‘Kamermuziek op topniveau, verbindend in de regio’, luidt het motto van de nieuwe serie.

‘Bij elk van de vijf concerten komend seizoen zijn er verbanden met deze omgeving: er wonen in deze regio veel musici die meesters zijn op hun instrument . Zo treden de internationaal befaamde bariton Maarten Koningsberger (Leersum) en klarinettist Diede Brantjes (Werkhoven) van het Radio Filharmonisch Orkest op. Ook is er een concert met winnaars van het Heuvelrug Concours. Deze aanstormende talenten werken voor deze gelegenheid samen met het Atlantic Trio.

Het Utrechts Jeugdkoor komt een middag hun engelengeluid laten horen en

de serie opent op 10 oktober met een pianorecital ‘Clair de Lune’: nachtmuziek in combinatie met nachtschilderijen van diverse kunstenaars van de atelierroute.

Vijf concerten waarbij het publiek in de Grote Kerk van heel dichtbij de maestro’s aan het werk kan zien en horen. En hoe leuk is het niet dat die bruisende muzikaliteit gewoon uit deze streken komt?’

Kindvriendelijk, niet kinderachtig

 

Van de vijf concerten zullen er drie op woensdagavond om 20.00 en twee op zondagmiddag om 14.30 uur plaatsvinden. De zondagconcerten duren een uur en zijn qua programmering zowel op volwassenen als op kinderen afgestemd: kindvriendelijk, zonder kinderachtig te worden.

‘Ik vind het  heel belangrijk om mooie muziek voor kinderen toegankelijker te maken: wat mij betreft is dat één van de kostbaarste geschenken die we de komende generatie kunnen geven.’

Met het optreden van jonge zangers van 11 tot 18 van het Utrechts Jeugdkoor en het programma Maestro’s van Morgen zullen kinderen van 6 tot 99 een mooie middag beleven..

Alle concerten zijn tot 27 jaar gratis toegankelijk.

Dank en respect

Er veranderen komend seizoen dus een aantal zaken: 3 concerten vinden op woensdagavond plaats,

2 op zondagmiddag om 14.30 uur. Daarnaast ligt het accent nu meer op regionale verbinding. Het is spannend hoe dit muzikale experiment uitpakt: ‘Ik heb zelf veel mooie ideeën, maar ik ben ook erg benieuwd waar precies de behoefte van het publiek ligt. Door middel van enquêtes wil ik proberen vraag en aanbod nog meer op elkaar af te stemmen.

Ik hoop dat het lukt om de mooie muzikale traditie van de concerten in Driebergen opnieuw vorm te geven! Ik heb veel respect en bewondering voor de grote inzet en liefde waarmee het bestuur van de Koffieconcerten meer dan 15 jaar mooie dingen heeft gedaan en ben dankbaar dat zij bereid zijn mij nu van advies te dienen en op weg te helpen.’, aldus artistiek leider Bas Verheijden.