Liedduo Hans Pieter Herman & Verheijden

L´HEURE EXQUISE

Een programma met muziek uit het fin-de-siècle Parijs. Naast usual suspects Duparc en Fauré, bevat dit recital de mooie, zelden uitgevoerde liedcyclus Poème d Avril van Massenet (ook wel de franse Dichterliebe genoemd), verrassende liederen van de vrouwelijke componist Cécile Chaminade en liederen van Reynaldo Hahn. In mei 2021 oogstten Hans Pieter Herman en Bas Verheijden veel succes met L´Heure Exquise op het Internationaal Liedfestival Zeist.
L’Heure Exquise maakt deel uit van een speciaal corona-project van Hans Pieter Herman en Bas Verheijden: voor de New Yorkse fanclub van Hans Pieter maken ze een 12-delige videoserie rondom de zanger Fabrice uit Eline Vere. Fabrice is elke aflevering in een andere stad in Europa en de muziek van rond 1890 die bij de betreffende stad hoort, komt in de video. Zo heeft het duo inmiddels een enorm repertoire opgebouwd met veel onbekende juwelen. De laatste aflevering van de serie vindt plaats live in New York, tijdens hun toernee in 2022.

PACE NON TROVO

bariton Hans Pieter Herman & pianist Bas Verheijden hebben een prachtig liedrecital samengesteld rondom het thema Pace non Trovo (de openingszin uit de Sonetti del Petrarca van Liszt). Uiteraard staan die Sonetti del Petrarca ook op het programma, naast de Gesänge des Harfners in versies van Schubert, Schumann en Wolf, Liederen van Duparc en Kosma. In die liederen van Kosma schemeren de cabaretesque kwaliteiten van Hans Pieter Herman een beetje door; niet voor niets heeft deze zanger een muzikale one-man-show in New York! Dit kleurrijke programma is een ideale manier voor dit duo om hun veelzijdigheid te laten horen

Luister hier de toegift:

Luister hier het gehele recital in live-uitvoering