Liedduo Hans Pieter Herman & Verheijden

THE SOCIETY OF FABRICE

Reserveren voor het concert op 9 nov in Driebergen

Tijdens de coronapandemie bedachten Hans Pieter en Bas een manier om toch mooie muziek met hun publiek te kunnen delen: voor Hans Pieter extra lastig, omdat zijn fanbase ook in New York is. Ze startten een serie van 11 video-optredens rondom Fabrice, de bariton uit Eline Vere. aan de hand van het verhaal van Fabrice en zijn concertreizen maakt het duo mooie programma’s met muziek van rond 1890: de zogenaamde Golden Age. Er is ontzettend veel moois geschreven in die tijd, zowel bekend als onbekend. De laatste aflevering, aflevering 12, zal een live concert in New York worden. Op Spotify staat nu een album met een compilatie van de eerste zes afleveringen. Uiteraard zijn de programma’s ook als recitalprogramma te programmeren.

L´HEURE EXQUISE

Een programma met muziek uit het fin-de-siècle Parijs. Naast usual suspects Duparc en Fauré, bevat dit recital de mooie, zelden uitgevoerde liedcyclus Poème d Avril van Massenet (ook wel de franse Dichterliebe genoemd), verrassende liederen van de vrouwelijke componist Cécile Chaminade en liederen van Reynaldo Hahn. In mei 2021 oogstten Hans Pieter Herman en Bas Verheijden veel succes met L´Heure Exquise op het Internationaal Liedfestival Zeist.
L’Heure Exquise maakt deel uit van een speciaal corona-project van Hans Pieter Herman en Bas Verheijden: voor de New Yorkse fanclub van Hans Pieter maken ze een 12-delige videoserie rondom de zanger Fabrice uit Eline Vere. Fabrice is elke aflevering in een andere stad in Europa en de muziek van rond 1890 die bij de betreffende stad hoort, komt in de video. Zo heeft het duo inmiddels een enorm repertoire opgebouwd met veel onbekende juwelen. De laatste aflevering van de serie vindt plaats live in New York, tijdens hun toernee in 2022.

PACE NON TROVO

bariton Hans Pieter Herman & pianist Bas Verheijden hebben een prachtig liedrecital samengesteld rondom het thema Pace non Trovo (de openingszin uit de Sonetti del Petrarca van Liszt). Uiteraard staan die Sonetti del Petrarca ook op het programma, naast de Gesänge des Harfners in versies van Schubert, Schumann en Wolf, Liederen van Duparc en Kosma. In die liederen van Kosma schemeren de cabaretesque kwaliteiten van Hans Pieter Herman een beetje door; niet voor niets heeft deze zanger een muzikale one-man-show in New York! Dit kleurrijke programma is een ideale manier voor dit duo om hun veelzijdigheid te laten horen

Luister hier de toegift:

Luister hier het gehele recital in live-uitvoering