2018 mei 16

poster 16 mei 2018

Hoe klinkt een duo dat al 15 jaar muzikaal lief en leed met elkaar deelt? Cellist Ansfried Plat en pianist Bas Verheijden laten het horen tijdens een jubileumconcert op 16 mei om 20.00 uur in de serie VERHEIJD&Friends in de Grote Kerk – Driebergen. Zij kozen voor dit concert de Sonate voor cello en piano van Rachmaninov: één van de hoogtepunten uit het repertoire. Dit stuk is met zijn mooie melodieën en levensverhaal over liefde, verlangen en trouw het ideale werk voor deze gelegenheid. Ook staan wat kersen op de taart voor cello en piano van o.a. Ravel, Fauré en Chopin op de lessenaar.

Aanstormend Driebergs 12-jarig cello-talent Fama Koning zal met een viertal stukken laten horen hoe snel zij zich ontwikkelt. Zij was in februari 2018 finalist bij De Muziekwedstrijd voor jonge musici van het Prinses Christina Concours en haar spel wordt alom geroemd om de manier waarop zij haar muzikale verhaal weet over te brengen.

Ansfried Plat is cellist in het Radio Filharmonisch Orkest, speelt regelmatig mee in het Concertgebouworkest en maakte met ensemble Ludwig en Barbara Hannigan de cd Crazy Girl, die het afgelopen jaar vele internationale prijzen in de wacht sleepte.

Deze avond belooft kortom één groot cello-feest te worden!