Mozart Opera for Piano

Mozart weet zo goed de emoties in zijn muziek weer te geven dat je eigenlijk geen tekst nodig hebt om te begrijpen waar het over gaat: vandaar dat ik de uitdaging ben aangegaan om een heel orkest en alle zangers uit 88 toetsen te toveren! Van mijn lievelingsopera’s Le Nozze di Figaro en Don Giovanni stelde ik een mini-opera samen in twee aktes van ongeveer een uur. Ik arrangeerde zelf een aantal delen en vond in mijn zoektocht verrassende stukken, zoals de totaal onbekende variaties op Se Vuol Ballare van Beethoven (te beluisteren in de taakbalk onderaan de pagina) en de variaties van Herzogenberg, waarin het net lijkt alsof Brahms op Mozarts thema gaat improviseren. Het is verrassend hoe goed die muziek ook werkt op de piano: een programma gevuld met Mozarts dramatiek en liefde waarin de piano volop zingt! Helemaal Mozart, maar dan zoals hij nog nooit te horen was. Dit programma is ook uit te breiden tot recital met pauze.